Sınıf Öğretmenim

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Polis Meslek Yüksek Okulu ve POMEM'e Nasıl Girilir? (PMYO) (POMEM)

E-posta Yazdır PDF


POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU (PMYO)

Lise ve dengi okul mezunu olan öğrenciler 2 yıllık eğitim-öğretim süreci sonunda polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır. PMYO okullarından mezun olan öğrenci ön lisans mezunu statüsünde değerlendirilir. Yüksekokul öğrencilerinin aday
memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır.

Başvuru Süreci
Polis Akademisi resmî sitesi üzerinden e-Devlet şifresi ile başvuru yapılması gerekmektedir. İnternet üzerinden başvuru yapan, şahsen başvuru ve sınav için çağrılan adayların beraberinde kılavuzda ayrıntılı olarak belirtilen belgeleri getirmeleri gerekmektedir.
Adaylar PMYO sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir.
Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziksel yeterlilik sınavına alınırlar.
Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.
Sınav puanı;
» Fiziksel yeterlilik sınavı puanının %25’i,
» Mülakat sınavı puanının %50’si,
» TYT puanının %25’inin toplamıdır.
Sınav sonuçları http://www.pa.edu.tr/ internet sitesinden duyurulur.

POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ (POMEM)

Emniyet Teşkilatına polis memuru yetiştirmek amacıyla ön lisans veya lisans mezunlarının başvurabildiği eğitim kurumudur. POMEM’deki eğitim-öğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Mesleki Eğitim Sertifikası verilir. POMEM öğrencilerinin aday
memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır.
Başvuru Süreci
Polis Akademisi resmî sitesi üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Ön başvuruyu geçen adaylardan kılavuzda ayrıntılı olarak belirtilen belgeler istenmektedir. Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından ön sağlık
kontrolünden geçirilir. Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Önemli Bilgi: olis Meslek Yüksekokullarına ve Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, kadın öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğunda erkek ve kadın öğrencilerinin beden kitle indeksinin 18.00-27.00 aralığında olması gerekmektedir.

Sınav puanı;
» KPSS puanının %25’i,
» Fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i,
» Mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır.
Sınav sonuçları http://www.pa.edu.tr/ internet sitesinden duyurulur.

Önemli Bilgi:Başvuru için KPSS’de Başkanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak gerekmektedir.Taban puanı güncel olarak takip edilmelidir.






Yorumlar   

 
+2 #54 sıla kasırga 17-02-2018 11:23
15 yasindayim polis lisesine gitmek istiyorum mumkun mu?
Alıntı
 
 
-2 #53 Esma Demir 07-10-2017 12:36
14 yasindayim 8.sinifim polisokuluna gitmek rum oabilirmi
Alıntı
 
You are here: