Sınıf Öğretmenim

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

İlkokul 3.Sınıflar için Okuma Metni ve Soruları:Kayıp Kitap

E-posta Yazdır PDF


Elif, en sevdiği kitabı olan "Kayıp Krallık" adlı macera kitabını bir sabah kütüphaneden alıp eve getirdi. Kitabı okurken, zamanın nasıl geçtiğini anlamadı. Ancak akşam olduğunda kitabı kapatıp başını kaldırdığında, kitabın bir sayfasının eksik olduğunu fark etti.

Elif, kitabın sonunu merak ediyordu ve eksik olan sayfayı bulmak istiyordu. Hemen kütüphaneye gidip durumu kütüphaneciye anlattı. Kütüphaneci gülerek, "Eksik sayfayı kaybettim galiba. Birlikte bulmaya çalışalım!" dedi.

Elif ve kütüphaneci, kütüphanede raftan rafa dolaşarak eksik sayfayı aradılar. Her bir kitabı dikkatlice incelediler. Sonunda, kitabın bir kenarında küçük bir zarf içinde eksik sayfayı buldular. Elif, sevinçle kitabın eksik sayfasını yerine koydu ve hemen okumaya devam etti.

Kitabın sonunda, Elif'in hayal edemeyeceği kadar güzel bir sürpriz vardı. "Kayıp Krallık" adlı kitap, Elif'i büyülü bir dünyaya götürmüştü. Elif, kitabını bitirdiğinde kütüphaneden çıkarken gülerek düşündü, "Belki de bazen kaybolan şeyler, en güzel maceralara yol açar."


Sorular:

  1. Elif'in en sevdiği kitap nedir?

  2. Elif'in kitabını okurken neyi fark etti?

  3. Eksik sayfayı neden bulmak istedi?

  4. Kütüphaneci Elif'e nasıl yardım etti?

  5. Elif ve kütüphaneci eksik sayfayı nerede buldular?

  6. Kitabın sonunda Elif'i nasıl bir sürpriz bekliyordu?

  7. Elif, kitabı bitirdikten sonra ne düşündü?

  8. Metinde hangi öğreti veya mesaj verilmektedir?