SINIFÖĞRETMENİM.COM

Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise Tüm Dersler © 2018 Üyelik Gerektirmez


Son Haber

2019-2023 İl/İlçe/Okul Stratejik Plan Nasıl Hazırl...

2018-12-05 11:21:13

1.  İl MEM Stratejik Planlama Takvimi Stratejik planlama hazırlık sürecinde Bakanlığımızın ön çalışmalarının ardından, İl Milli Eğitim Müdürlükleri Eylül-Aralık 2018 döneminde...


Devamı

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru ve Atama Duyurusu 1...

2018-11-16 12:12:43

Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.000 pozisyona sözleşmeli...


Devamı

EBA’nın yabancı dil içerik portalinde “My English ...

2018-11-02 10:20:24

“2023 Eğitim Vizyonu” belgesinde de vurgusu yapılan yabancı dil eğitimi konusunda MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce bir...


Devamı

Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği Ne Zaman Ödenecek?...

2018-09-07 06:26:08

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, illere resmi yazı göndererek 1.130 TL'lik öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 10 Eylül'den itibaren ödenmesini istedi. 2017 yılında...


Devamı

2018 LGS (LKS) Liselere Giriş Sınavı tercih başvur...

2018-06-12 13:31:52

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre...


Devamı

Okullar Ne Zaman Açılacak? 2018/2019 Eğitim Öğreti...

2018-06-08 07:58:19

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018/2019 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini yayımladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, MEB...


Devamı

Taktir, Teşekkür ve Onur Belgesi Nasıl Alınır?...

2018-06-04 11:31:37

2017 - 2018 eğitim öğretim yılının tamamlanmasına sayılı günler kaldı. Öğrencileri karne heyecanı sararken okullarda sınavlar ise sona erdi. Milli...


Devamı

Liselere giriş sınavı (LGS)soru ve cevapları 02 Ha...

2018-06-04 09:00:25

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanan, 8'inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe...


Devamı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Ne Zaman? Saat Kaçta? ...

2018-05-29 06:07:20

TEOG yerine bu yıl ilk defa uygulanacak olan ve 1,2 milyon öğrencinin heyecanla beklediği Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) 2 Haziran...


Devamı

Öğretmen, polis ve hemşirelerin ek göstergesi 3600...

2018-05-24 13:01:18

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Erdoğan, Öğretmen polis...


Devamı

E-Okul Yazılı Sonuçlarını Öğrenin

2018-05-24 12:16:45

Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca tüm sınav, not ve devamsızlık bilgileri, aynı zamanda diğer eğitim detaylarını içeren bilgiler E-okul (http://www.haber7.com/etiket/okul)...


Devamı

Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu 660 başvuru için m...

2018-05-18 08:09:37

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, bugüne kadar meslekten ihraç edilenlere ilişkin 17 bin başvuruyu sonuçlandırdı. Komisyon, 660 başvuru için...


Devamı

Öğrenim Kredi Borçları Siliniyor

2018-05-11 06:16:18

Hükümet, yeniden yapılandırmayla birlikte öğrenim kredisi borcu olan 300 bin öğrencinin yüzünü güldürecek bir karar aldı. Karar kapsamında öğrencilerin 3.9...


Devamı

Öğrencilere Klavyeli Bilgisayar Dağıtılacak

2018-04-21 15:02:37

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ Burdur'un Bucak ilçesinde düzenlenen kitap fuarının açılışında, Kodlama dersini başlattıklarına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti: "Önümüzdeki dönem...


Devamı

İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) Detayları...

2018-02-27 13:05:55

İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) olarak resmiyet kazanan uygulamanın pilot illerdeki dönütleri sonrasında 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibari ile tüm illerde...


Devamı

2018 Mart Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru

2018-02-20 10:49:11

2018 Mart Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru Ve Atama Duyurusu (Ek-2 Sözlü Sınav Merkezleri Güncellenmiş Haliyle) 2018 Mart Sözleşmeli Öğretmenliğe...


Devamı

TEOG Yerine Gelen Sınav Sistemi Ayrıntıları

2017-10-02 08:22:23

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı televizyon programında TEOG'un yerine getirilecek sisteme ilişkin açıklama yaptı. "Eğitim sistemi sınavdan ibaret değil. Amaç kaliteli ve fırsat eşitliği" diyen...


Devamı

Okul öncesi, İlkokul 1.Sınıf ve 5.Sınıf Uyum Hafta...

2017-09-09 20:36:21

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasını kapsayacak Okula Uyum Haftası kılavuzu yayımladı. Kılavuzda temel eğitimdeki...


Devamı

2017-2018 Eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?...

2017-06-20 14:00:31

2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci...


Devamı

Karneler ne zaman dağıtılacak? 2017

2017-06-06 14:33:10

Karneler ne zaman verilecek sorusu, okulların kapanmasına günler kala birçok öğrencinin en çok dile getirdiği konular arasında yerini...


Devamı

TEOG 2017 2.Dönem Soru ve Cevapları (26-27 Nisan 2...

2017-04-27 12:08:11

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 8'inci sınıf 2'nci dönem merkezi ortak sınavının soru ve cevapları ile çözüm videolarının bugün saat...


Devamı

2016-2017 İkinci Dönem Ortak Sınavlar Dikkat Edile...

2017-04-25 13:26:14

8’inci sınıflar için 2. Dönem ortak sınavları; 26 Nisan 2017 Çarşamba ve 27 Nisan 2017 Perşembe günleri yapılacaktır. Her sınav...


Devamı

YDS Nedir? YDS Dil Tazminatı Kaç TL'dir? Nasıl Hes...

2017-04-20 12:05:17

YDS NEDİR? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilk...


Devamı
1234567891011121314151617181920212223

İnsanın üstünlüğü, bilime dayanarak olaylara egemen olabilmesinde ve doğa güçlerini denetim altına alabilmesindedir. Bilim; doğada ve toplumda geçerli kuralları, yasalan bulup ortaya çıkartır. Sorunların en iyi biçimde nasıl çözümleneceğini gösterir.

Atatürk’e göre “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir.” Yurdumuzun çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında izlenecek tek yol, bilimin yoludur. Kalkınmak için aklın ve bilimin yolundan gitmek zorunludur. Çünkü akıl ve bilim, her türlü gelişmenin kaynağıdır.

Atatürk, kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yurttaşlarının, akılcı ve bilimsel düşünceyi benimsemelerini; insanlarımızın kişilikli, özgür ve çağdaş birer insan olmalarını istiyordu. Sorunları çözerken onlara duygusal, ön yargılarla değil, akılcı ve bilimsel bir biçimde yaklaşmalıyız. Her şeyi aklın ve bilimin süzgecinden geçirmeliyiz. Duygusal değil, akılcı ve bilimsel olmalıyız. Aklın, mantığın ve bilimin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur.

 

İlk 4 soruyu metne göre cevaplayınız.

1 Metinde geçen aşağıdaki cümlelerden hangisi metnin ana fikridir?

a. Bilim; doğada vetoplumda geçerli kuralları, yasalan bulup ortaya çıkartır.

b. insanın üstünlüğü, bilime dayanarak olaylara egemen olabilmesinde ve doğa güçlerini denetim altına alabilmesindedir.

c. Aklın, mantığın ve bilimin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur.

d. Duygusal değil, akılcı ve bilimsel olmahyiz.

 

2“Atatürk, kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yurttaşlarının, akılcı ve bilimsel şünceyi benimsemelerini istiyordu.” cümlesinde koyu yazılan kelimelerin eş anlamlıları hangi seçenekte verilmiştir?

a. vatandaş, ilim, fikir

b. vatan, teknoloji, söz

c. vatandaş, bilgi, fikir

d. halk, ilim, konu

 

3 Kalkinmak için akhn ve bilimin yolundan gitmek niçin gereklidir?

a. Sorunlan daha rahat çözebilmek için

b. Akıl ve bilim her türlü gelişmenin kaynağı olduğu için

c. Duygusal davranmamak için

d. Bilimin üstünlüğünü kabul etmek için

 

4    Aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabını metinden alamayız?

a. Yurdumuzun çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında izlenecek yol nedir?

b. Atatürk ne istiyordu?

c. Bilim neyi gösterir?

d. Atatürk bilim alanında hangi eserleri vermiştir?

 

 

5 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt anlamlı kelimeler birlikte kullanılmıştır?

a. Kalabalıktan bulanıp tenha bir yer aradılar.

b. Kış mevsiminden sonra ilkbahar gelir.

c. Kirli ve havasız yerlerde oynamamalıyız.

d. Kapıları ve pencereleri kapatmayı unutma!

 

6 “Seninle birlikte alışverişe gelirdim ama                ” cümlesini aşağıdakilerden hangisiyle

tamamlamak doğru olur?

a. evde anneme yardım etmem gerekiyor.

b. alışverişe birlikte çıkalım.

c. ne almayı düşünüyorsun?

d. ben de seninle gelebilir miyim?

 

7 Aşağıdaki cümlelerin hangisinden eylemin yapılıp bittiği anlaşılır?

a. Dedemle birlikte parka gideceğiz.

b. Evimizin balkonunda kahvaltı ediyoruz.

c. Seni hastanenin önünde bekleyeceğim.

d. Arkadaşıma neden böyle davrandığını sordum.

 

8     Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir varlığın birden çok özelliği belirtilmiştir?

a. Yeni elbisesine çay dökülünce çok üzüldü.

b. Bembeyaz, yaramaz bir kedi yavrusuydu Pamuk.

c. Kırmızı kalemimi sıranın altına düşürmüşüm.

d. Tahta kaşıkları birbirine vurarak sesler çıkardı.

 

9 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nokta doğru kullanılmıştır?

a. Teyzemler dokuz. katta oturuyorlar.

b. 23.Nisan bizim bayramımızdır.

c. T.B.M.M. hangi tarihte açılmıştır?

d. Ege, 5. sınıf öğrencisidir.

 

10 Aşağıdaki deyimlerden hangisi “imrenerek bakmak” anlamindadir?

a. Kedi gibi dört ayağının üstüne düşmek

b. Kedi olalı bir fare tutmak

c. Kedi ciğere bakar gibi bakmak

d. Kurt gibi acıkmak

 

11 “Sevgi çiçeği, böceği, ağacı kısacası doğayı çok seviyor.” cümlesinde numaralandırılmış

1        2         3          4         5           6

kelimelerden hangileri belirtme (-i) durum eki almıştır?

a. 2, 3, 4, 6                                          b. 1, 3, 5, 6

c. 2, 5, 6                                              d. 1, 4, 5, 6

 

12 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hem duygusal hem de abartılı bir öge vardır?

a. Bunları onun söylemiş olabileceğinden kuşkulanıyorum.

b. Annesi, çocuğun yemek yememesine üzülüyor, “Kaşık kadar suratın kaldı.” diyordu.

c. Yarından tezi yok, derslerini kurtarmak için düzenli birtempoda çalışacaksın.

d. Babasını konuşması bitene kadar dikkatle dinledi, sonra sessizce odasına gitti.

 

13 “Minik                          gökyüzünde tek başına uçuyordu.” cümlesinde noktalı yere

aşağıdakilerden hangisi yazılamaz?

a. kırlangıç                                           b. martı

c. kuzu                                                d. Güvercin

 

14 “Bir” kelimesi aşağıdaki cümlelerin hangisinde varlığın sayısını tam olarak bildirmez?

a. Sen de bir gün büyüyüp meslek sahibi olacaksın.

b. Büyük bir bardak süt içmek ister misiniz?

c. Yanıma bir defter, iki kalem bir de silgi alacağım.

d. Bahçemizde bir kiraz ağacı, üç de erik ağacı var.

 

15 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel durum bildiren bir ifade vardır?

a. Çoğunlukla cuma günleri yolculuğa çıkar.

b. Çocuklardan birinin babası doktordu.

c. Orada yalnızca üç gün kalacaklarmış.

d. Köpeklerden birkaçının aşıları tam değilmiş.

1C 2A 3B 4D 5A 6D 7A 8D 9B 10D 10C 11A 12B 13C 14A 15A




Benzer İçerikler:
Şu anda 715 ziyaretçi çevrimiçi