Sınıf Öğretmenim

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

3.Sınıf Türkçe Okuduğunu Anlama, Yazma Etkinliği (Sihirli Pasta)

E-posta Yazdır PDF


SİHİRLİ PASTA

Babaları sabah evden çıkarken; “Çocuklar!” demiş. “Bugün size bin kişinin çalışarak hazırladığı bir pasta getireceğim.

 

Çocuklar akşamı zor etmiş. Zil çalınca hepsi birden kapıya koşmuş. Babalarının elindeki paketi görünce; “ Yaşasın!” diye bağırmışlar. Özenle açılan paketin içerisinden çıka çıka sıradan bir pasta çıkmasın mı? “Ama baba!” demişler hep bir ağızdan. “ Hani bize bin kişinin çalışıp hazırladığı bir pasta getirecektin?”

 

Babaları ; “Evet yavrularım…” demiş. “ Size bin kişinin çalışıp hazırladığı bir pasta getirdim. Düşünün bir kere. Pasta yapmak için önce un gerek. Un yapmak için kaç kişi çalışmıştır? Önce tarla sürülecek, ekilecek, hasat yapılacak. Pulluk için, orak için, tohum saçma makinesi için, bir sürü madencinin, demircinin, marangozun çalışması lazım. Sonra yumurtaya, süte, şekere ihtiyacımız var. Bunları meydana getirmek için çalışan elleri düşünün. Daha bitmedi. Bütün bunları taşıyan gemileri, trenleri, kamyonları ve bunları yapanları, limanları, demiryollarını, istasyonları ve depoları düşünün. Malların içine konulduğu sandıkları, çuvalları yapan elleri…”

 

Çocukların gözleri fal taşı gibi açılmış. “ Bunu daha önce nasıl düşünmedik?” diye hayıflanmışlar. Demek ki bir pastanın soframıza kadar gelmesinde bile binlerce insan çalışıyormuş.

Sizce süt hangi aşamalardan geçerek sofranıza ulaşıyor? Sütün bize ulaşmasında kimlerin emeği var? Belirtilen yere düşüncelerinizi yazın.(Etkinlik ektedir.)

Attachments:
FileTanımDosya Açıklaması:Kırık linkleri yorum bölümüne yazınız.
Download this file (birbirinebagli.zip)Sihirli Pasta3.Sınıf Türkçe Okuduğunu Anlama, Yazma Etkinliği (Sihirli Pasta)3.Sınıf Türkçe Okuduğunu Anlama, Yazma Etkinliği (Sihirli Pasta)





Yorumlar   

 
0 #3 qws 17-03-2019 17:02
sesiz ve kötü kolaysa sen böyle metin çıkar 8) 8)
Alıntı
 
 
-7 #2 sesiz ve kötü 20-03-2017 18:14
çoook berbat :-| :sad: :sad: :sad: :sad: :oops: :-* :-* :oops: :sad: :cry: :-x
Alıntı