SINIFÖĞRETMENİM.COM

Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise Tüm Dersler © 2017 Üyelik Gerektirmez


1)Aşağıdakilerden hangisi aydınlatma aracı değildir?

A.Mum         B.Ayna        C.Fener         D.Lamba

 

2)Sıcak su musluğu hangi renkle belirtilir?

A.Kırmızı     B.Mavi         C.Yeşil         D.Sarı

 

3)Kitap okurken gözümüz ile kitap arasında kaç santimetre uzaklık olmalı?

A.30-35        B.35-40        C.25-30        D.40-45

 

4)Dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesinden aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

A.Yıl             B.Aylar       C.Mevsimler   D.Gece-gündüz

 

5)Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?

A.Güneş        B.Ay           C.Mum           D.Yıldızlar

 

6)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A.Televizyonu  yakından seyretmemeliyiz.

B.Başkalarının gözlüklerini kullanmamalıyız.

C.Güneşe çıplak gözle bakmamalıyız.

D.Televizyona çok yakından bakmalıyız.

 

7)Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A.Sıcak su musluğu mavi renktedir.

B.Fazla ışık gelince göz bebeği büyür.

C.Az ışık gelince göz bebeği  küçülür.

D.Trafik lambalarındaki kırmızı “dur” anlamındadır.

 

8)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A.Işık,çevremizin aydınlanmasını sağlar.

B.Işık olmayan yerler karanlıktır.

C.Bir gün kırk sekiz saattir.

D.Dünyayı ısıtan ve aydınlatan güneştir.

 

9)Aşağıdakilerden hangisi ışığı geçirir?

A.Cam       B.Tahta       C.Demir        D.Duvar

 

10)Aşağıdakilerden hangisi ışığı geçirmez?

A.Su           B.Hava        C.Cam          D.Duvar

 

11)Aşağıdakilerden hangisi gök kuşağında bulunmaz?

A.Yeşil      B.Turuncu     C.Mavi        D.Kahverengi

 

12.Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A.Gürültü sağlığa zararlıdır

B.Şiddetli ses kulağı rahatsız eder

C.Kulağımızı sivri uçlu cisimlerle temizleriz

D.İnce sese tiz ses denir

 

13)Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kelime gelmeli?

     Gözümüzün ortasında...........................  bulunur.

A.Kirpik    B.Göz kapağı   C.Göz bebeği     D.Gözlük

 

14)Cümledeki boş bırakılan yere hangi kelime gelmeli?

       Bir gün ............  saattir.

A.12           B.16             C.20                D.24

 

15)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A.Işık olmadan da görebiliriz.

B.Işık almayan bölgeler karanlıktır.

C.Işık yayan cisimlere ışık kaynağı denir.

D.Mor gök kuşağında bulunur.

 

16)İlk TBM Meclisi ne zaman açıldı?

A.23 Ekim 1923        B.23 Nisan 1920

C.29 Ekim  1920       D.29 Ekim 1923

 

17.Atatürk’ün doğduğu şehir Selanik şimdi nerededir?

A.Türkiye    B.Bulgaristan    C.Yunanistan  D.Fransa

 

18.Atatürk 19 Mayıs 1919’da hangi şehrimize giderek kurtuluş savaşını başlattı?

A.Samsun’a    B.Ankara’ya    C.İzmir’e    D.İstanbul’a

 

19.İlk Cumhurbaşkanımız kimdir?

A.İsmet İnönü   B.Atatürk   C.Tansu Çiller   D.Mesut Yılmaz

 

20)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A.Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesidir

B.Cumhuriyete Atatürk’ün önderliğinde kavuştuk

C.Atatürk’ün mezarı Anıt-Kabir Ankara’dadır.

D.Cumhuriyette ülkeyi padişah yönetir.

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1- B

2-A

3-C

4-D

5-B

6-D

7-D

8-C

9-A

10-D

11-D

12-C

13-C

14-D

15-A

16-B

17-C

18-A

19-B

20-D


Benzer İçerikler:

Çocuk Oyunları

Reklam
Şu anda 883 ziyaretçi çevrimiçi
Reklam