Sınıf Öğretmenim

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

1.Sınıf 2.Dönem Veli Toplantı Tutanağı

E-posta Yazdır PDF


……………….. İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

                                                                          …………………..

         20..-20.. Eğitim öğretim yılı 1-B sınıfı 2.dönem veli  toplantısını 28.02.20..  Perşembe  günü saat 15:00’ da aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı yapacağım.

 

         Gereğini bilgilerinize arz ederim.

                                                                                                ……………

                                                                                     1-B Sınıfı Öğretmeni

 

 

        

 GÜNDEM  MADDELERİ :

 

1- Açılış , yoklama.

2- Öğrencilerin geldiği seviyenin anlatılması ve 1. dönemin değerlendirilmesi.

3- Okuma yazma çalışmasında nasıl hızlandırma yapılacağı hakkında.

4- Geri kalan öğrenciler için yapılacak kurs çalışması hakkında.

5- Beslenme ve temizlik durumunda karşılaşılan eksiklikler.

6- Sınıf kitaplığı oluşturma çalışması hakkında.

7- En güzel kitap okuma ve anlatma yarışması hakkında.

8- Sınıfım ve okulum için ne yapabilirim? sorusu hakkında.

9- Dilek ve temenniler.

                                                                                        ……………….

                                                                                             27.02.20..

                                                                                           Okul Müdürü

 

VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

 

1. Madde : Toplantıya katılan velilerin imzaları alınmak kaydıyla yoklaması yapıldı ve iyi niyet dilekleriyle toplantıya başlandı. Önce gündemde konuşa-cağımız gündem maddeleri velilere okundu.

 

2. Madde : Öğrenci sayımızın 31 kişi olduğu ve bunlardan 28 tanesinin okumayı

kavradığını 3 tanesinin halen okumaya geçemediğini belirttim. İlk okumaya geçenlerin okumayı yavaş yavaş hızlandırdığı sonra geçenlerin ise şu anda yavaş ve heceleyerek okuduğu söylendi. Matematikte ritmik saymaların kavratıldığı ve toplama işlemine geçildiği anlatıldı. Hayat Bilgisinden de resim yardımıyla konuların işlendiği anlatıldı.

 

3.Madde : Okumamızın hızlanabilmesi için çok okuma yapmamız gerektiği anlatıldı. Verilen çalışmanın en az 3-5 defa okunmasının gerektiği anlatıldı. Çocuklara şiirler, tekerlemeler ve kısa kısa metinler verilerek okumanın hızlan- dırılacağı anlatıldı. Ayrıca hafta sonları okutulmak üzere birer hikaye verileceği ve bu hikayenin özetinin çıkartılarak bana gönderileceği söylendi. Çikolatalı Masallar isimli hikaye kitabının içinde bulunan kısa kısa hikayelerin güzel bir şekilde okutulması ve çocuklara anlattırılması istendi. Çocuklarda okuma hızının artmasında saat tutarak okutmanın faydası olduğu anlatıldı.

 

4.Madde : Okumaya geçemeyen ve çok yavaş okuma yapan öğrenciler için Salı, Çarşamba, Perşembe günleri saat 15’ten sonra bir saat kurs vereceğimi söyleye- rek velileri bilgilendirdim. Bu konuda velilerin bana destek vermelerinin önemini anlattım.

 

5.Madde : Beslenme çalışmasının devam ettiğini genel olarak çocukların büyük çoğunluğunun buna uyduğunu söyledim. Temizlik durumlarının genelinin iyi olduğu ancak tırnak kesimlerine daha dikkat edilmesi gerektiği söylendi. Birkaç öğrencimizin hoş kokmadığı isim verilmeden belirtildi.

 

6.Maddde : Çocuklara sınıf kitaplığı oluşturmak için en az iki tane hikaye kitabı alınarak okula gönderilmesi ve bu hikayelerin kitaplık defterine kayıt yapılarak her hafta dönüşümlü olarak verilmesi hakkında bilgi verildi.En çok hikaye oku- yan ilk üç çocuğa birer ödül verilerek çocukların teşvik edilmesi gerekliliği konusu anlatıldı. Verilen hikayelerin okunup okunmadığının takibinin gerek öğretmen gerekse veli tarafından yapılması gerektiği söylendi.

 

7.madde : En güzel hikaye okuma ve anlatma yarışması yapmayı düşündüğümü ve bunun için çocuklara önce konuşur gibi okumayı iyi öğretmemiz gerektiği  sonrada masal gibi okutmayı öğretmemiz gerektiği anlatıldı.

 

8.Madde : İyi niyet dilekleriyle toplantıya son verildi.






You are here: